martes, 23 de febrero de 2016

Valoració del judici d'ESCUDELLA SOLIDÀRIA 23.2.2016





Benvolguts/des,

Després d’haver-se cel.lebrat la vista del judici entre l’Associació ESCUDELLA SOLIDÀRIA i la Comunitat de Propietaris de Passeig d’Olot 68-70 de Girona, us fem la següent valoració:

Tal i com sempre hem manifestat, l'argument oficial de la demanda que ens ha posat la Comunitat de Propietaris és que tanquem una sortida d'emergència que, de manera obligatòria i en compliment de la normativa Municipal, varem haver d'obrir per poder desenvolupar qualsevol activitat al local.

Però la vertadera raò de la demanda va més enllà d'una porta, i té com a objectiu fer fora una entitat social que, degut al nom d'Escudella Solidària, assocíen a pobresa, inmigració i menjadors socials.

Doncs us informem que a la vista judicial d’aquest 23 de Febrer de 2016, s’ha evidenciat la intolerància de la Comunitat vers la nostra Associació i les motivacions classistes i xenòfogues per les quals ens volen fer fora de l’edifici, ja que els testimonis aportats per la Comunitat han declarat, amb paraules textuals, que “se senten insegurs amb aquesta porta d’emergència perquè per allà hi poden entrar blancs, negres i de tots colors”, i que “desde que hi ha Escudella Solidària al local tanquen la porta amb clau per por a qui hi pugui entrar”.

Uns temors sense raò ja que, com també han reconegut els mateixos veïns, “mai han vist entrar a ningú a través de la porta d’emergència en l’any i mig que portem d’activitat al local”.   

Un rerafons classista i xenòfog fruït del desconeixement i la manca d'interès per saber què fa la nostra Associació al local dels baixos de l’edifici.

Per part nostra, informar que hem declarat el fet que sempre se’ns va assessorar que la porta en qüestió existia d’orígen al plànol de l’edifici, que la planta baixa i entresol del local son propietats Registralment separades amb dret a portes d’accés independents en cas que estiguin novament aïllades, que la obra no afectava l’estructura de l’edifici sinó espais privatius del local i, per suposat, que des del primer dia hem informat a la Comunitat de Propietaris quí som, quins objectius té l’Associació i quines actuacions calíen pel compliment de la Normativa Municipal.

Un intent de tenir bona relació amb la Comunitat que, fins i tot amb el suport de mediadors professionals facilitats per l’Ajuntament de Girona, mai ha estat possible degut al tancament en banda i el rebuig que sempre ens ha demostrat la Comunitat de propietaris Passeig d’Olot 68-70 de Girona, i pel qual ens hem hagut de veure implicats en un procés judicial.

Així doncs, al judici d’avui 23 de Febrer de 2016 l'Associació ESCUDELLA SOLIDÀRIA no hem defensat només la necessitat reglamentària d'una porta.

Hem defensat un model col.lectiu i participatiu de viure...

Un espai comú a on reforçar les relacions humanes i la sinèrgia entre Entitats...

Una aposta per la sociabilització i sensibilització ciutadana, la cohesió, la igualtat d'oportunitats, el repecte i el lliure accés a la cultura...

I un cop cel.lebrada la vista judicial, només ens queda conèixer la sentència del judici que esperem saber en el termini d’un mes i de la qual us informarem. 

Seguim endavant... #EscudellaNoEsToca


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario